Liefde.

Liefde. Ik heb er lang niets van begrepen. Ik was er altijd naar opzoek, maar had een compleet verkeerd beeld van hoe het eruit moest zien, hoe het moest voelen, of wat je er mee doet.

 

Ik was niet goed genoeg voor liefde en de liefde die ik gaf was weinig waard, naar mijn idee. Ik testte de liefde van de mensen om mij heen eindeloos. Houdt hij echt van mij? En als dat zo is, hoe ver kan ik dan gaan? En dat kon ver gaan…Dat deed ik met iedereen die iets in mij zag: testen, testen, testen.

 

Ik zag liefde als een ruilmiddel; je geeft liefde om liefde terug te krijgen. Dat was in mijn beleving de enige manier om er aan te komen. Doodvermoeiend kan ik je vertellen en je wordt er geen leuker mens van. Tot ik mij realiseerde dat dit een grote illusie was en ik me eindelijk aan de liefde kon overgeven: Ik hoef niets te zoeken, ik ben al compleet! Een  eindeloze bron van liefde in mijzelf!

 

Toen ik me dit realiseerde, kon ik het maar met moeite geloven. Het was alsof iemand zei, Sinterklaas bestaat echt! Gratis liefde voor iedereen!! Ik had totaal niet door gehad dat ikzèlf een zware deksel op die bron van liefde hield!

 

Misschien herken je jezelf hier in, voel je een gebrek aan eigenwaarde, zelfvertrouwen, cijfer je jezelf steeds weg. Dan is het tijd om Ta Mara te zeggen, want dat deksel op die bron van liefde creëren we dus zelf! Het zijn onze gedachten en aannames, onze patronen en verwachtingen, die ons vertellen dat we die liefde niet waard zijn, het niet verdienen. Dit is een Mara in topvorm. Zo weerhoudt hij je om de mooiste, liefdevolle versie van jezelf te zijn. (lees mijn blog “What’s in a name:Ta Mara” als je wilt weten wie Mara is). Mara, en dus deze gedachten, houdt zichzelf graag in stand en dat maakt het zo lastig om dat deksel er af te schuiven.

 

Maar die bron van liefde ìs er en je hoeft er niets voor te doen, alleen maar bewust voor te laten. Merk de gedachten die je vertellen dat je het niet waard bent op, en laat ze gaan. Je bent het meer dan waard!

 

Als je niet weet hoe liefde eruit ziet,

Moet je het niet testen, maar voelen,

je erin laten vallen.

 

Waarde is relatief,

Liefde is absoluut, oneindig,

Liefde is niet om uit te delen,

Liefde ìs er, het is een bron,

Een onuitputtelijke bron,

Waaraan je je eindeloos mag laven.

Je hoeft niet bang te zijn dat er niet genoeg is of dat het opraakt.

 

Dus stel je open en geniet!

Van de liefde voor jezelf en voor elkaar.

 

Fijne Valentijn!

 

Tamara Broekhuizen

Reactie schrijven

Commentaren: 0