Tamara Broekhuizen


Ik heb vrijetijdwetenschappen gestudeerd, dus van oorsprong ben ik een gedrags-wetenschapper: Vanuit de psychologie, sociologie en economie was ik altijd opzoek naar het hoe en waarom van menselijk gedrag.

 

Met kennis over waarom mensen de dingen doen die ze doen, kun je dat gedrag beïnvloeden, verbeteren, zo dacht ik.

 

Dit paste goed bij mij, want zo legde ik mezelf ook altijd onder de loep: Waarom ben ik niet wat meer ‘zus’? Waarom kan ik niet gewoon ‘zo’?

     

Maar hoe ik ook zocht, het antwoord vond ik niet. Ik kwam er maar niet uit, was jarenlang depressief en had een angststoornis. Het had grote invloed op alle aspecten van mijn leven en ik liep volledig vast.

Dit veranderde toen ik mij verdiepte in Zen-meditatie en Mindfulnes, waar ik de moed verzamelde om stapje voor stapje anders naar mezelf te gaan kijken. 

 

Door me juist te richten op het volledig accepteren van mijn mindere kanten, in plaats van ze weg te duwen of soms zelfs te verafschuwen, werd ik rustiger, liefdevoller, opener, gerichter... precies waar ik altijd naar opzoek was geweest! Het gaf mij de ruimte en keuzevrijheid om mijn diepste passie te volgen: om trainer en coach te worden!

 

De volledige acceptatie van wat er nu is, geeft mij een diepgeworteld basaal geluksgevoel, ongeacht de situatie. Deze kennis deel ik graag met anderen, zodat ieder zijn eigen wijsheid kan vinden!

 


Veel van waar je naar verlangt is er al! 

Je hoeft het alleen maar toe te laten...

Meer over mij:

Ik ben 41 jaar, getrouwd en heb twee dochters. Samen met mijn man heb ik 10 jaar in het buitenland gewoond: 7 jaar Kenia, klein jaar Duitsland en 2,5 jaar Filipijnen. Sinds juli 2014 wonen we weer in Nederland. In Kenia heb ik als ZZP-er bij verschillende bedrijven gewerkt als bedrijfsconsultant en manager. In Nederland heb ik intensief samengewerkt met een ervaren trainer, coach en Zen-leraar. Sinds 2017 werk ik als gecertificeerd mindfulness trainer.